Ladda ner/installera

Ladda ner/installera

Senaste version: AirTimes v1.3.2, släppt 8 feb 2010 (versionshistoria)

Välj ett av följande sätt att installera AirTimes på din telefon:

Skicka ett mail till airtimes@manchild.net om du har problem att installera. Skicka med uppgifter om telefonmodell och mobiloperatör.

Tips och tricks

  • Bläddra vänster/höger för att växla mellan sidor i tablåerna.
  • Gå till Inställningar | Kanalinst. för att ändra uppsättningen aktiva kanaler (från början är bara SVT1, SVT2, TV3, TV4 och Kanal 5 aktiva).
  • Gå till Kanaltablåer och välj Visa alla för att ladda ner dagens tablå för en icke-aktiv kanal.
  • Hoppa upp och ner en skärmsida i taget i tablåer och kanallista med knapparna 3 respektive 9.
  • Hoppa direkt till en viss tid i en tablå genom att skriva in den önskade timmen med sifferknapparna (00-23, alltid två siffror).
  • Gå till Inställningar | Tablåer | Uppdateringar för att ställa in hur många dagars tablåer som hämtas av Uppdatera tablåer.

Mer information

I manualen finns mer information om tablåuppdateringar och beskrivningar av andra funktioner som är bra att känna till.

Kör du xmltv och vill uppdatera tablåer från lokal fil hittar du information om det här.

Titta gärna igenom punkterna under Kända problem. Där finns info om aktuella problem och begränsningar.

Trafikavgifter

Vid tablåuppdateringar över Internet är det högst troligt att din mobiloperatör kommer att ta betalt för det data som laddas ner av AirTimes. För att få ett hum om hur mycket pengar det kan tänkas handla om tar vi ett litet räkneexempel. Men för den som inte gillar matte avslöjas redan nu att med åtta aktiva kanaler kan man räkna med cirkus en krona för en typisk daglig uppdatering.

Vi antar att trafikavgiften är 15 kr/MB (en nivå som verkar rätt vanlig), och att vi har åtta kanaler aktiva i AirTimes. En typisk dagsuppdatering skulle kunna omfatta t.ex. åtta nya tablåer och fyra uppdaterade. Det innebär att tolv tablåer laddas ner. En genomsnittlig tablå är ca 5 kB stor. Totalt blir det alltså 12*5 = 60 kB effektivt data. I själva verket laddas mer data än så ner eftersom kommunikationen inte är hundraprocentigt effektiv. Låt oss lägga på 10 procent extra. Då hamnar vi på 66 kB, vilket motsvarar ganska precis 1 kr (66*15/1024 = 0,97).

Det här är ingen exakt beräkning, men någonstans i de faggorna ligger det. Tycker du att trafikkostnaden blir för hög kan du 1) minska antalet aktiva kanaler, 2) stänga av nedladdningen av ändrade tablåer, eller 3) börja uppdatera från lokal fil (om telefonen stödjer det).

Om något gick fel

De bästa resurserna vid problem är Hjälp-sidan och forumet (framför allt FAQ:en i Support-forumet). Hittar du ingen lösning där kan du alltid skicka ett mail till airtimes@manchild.net.