Forumindex AirTimes Forum
Tillbaka till hemsidan
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 

FAQ

 
Skapa nytt ämne   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> Support & buggrapporter
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
muv
Site Admin


Registreringsdatum: 22 januari 2006
Inlägg: 68

InläggPostat: 2006-02-01 23:17    Rubrik: FAQ Svara med citat

FAQ
Det här är inte världens mest ambitiösa FAQ, men den tar i alla fall upp några av de vanligaste frågorna om AirTimes som kommer in. Kolla om din fråga besvaras här innan du postar en ny.

1. Nedladdning/installation

1.1. Det går inte att wappa till at.manchild.net (tidigare home.manchild.net/airtimes/)
Pröva att stänga av proxyn i inställningarna för mobilens internetuppkoppling. Av någon anledning hindrar de ibland wap-sidan från att visas. Hur du gör skiljer från mobil till mobil. På Sony Ericsson-modeller är det ofta något i stil med Kommunikation | Internetinställn | Internetprofiler | <din profil> | Inställningar du ska välja.

1.2. Det går inte att installera programmet
Förmodligen har du en mobil som inte stödjer AirTimes (t.ex. en SE T630), men det kan också vara något annat problem. Posta en fråga om du inte hittar någon info om din mobil här på sajten.

2. Tablåuppdateringar

2.1. Minnet tar slut när jag försöker uppdatera tablåerna
Det här är ganska vanligt på mobiler med lite minne (~500kB), och särskilt vid autouppdatering. Välj istället manuell uppdatering: Uppdatera tablåer | Manuell | Tablåer (första gången måste du dock uppdatera kanallistan och kanalikonerna först).

2.2. Jag får inget felmeddelande, men tablåerna uppdateras inte ordentligt
På (åtminstone vissa) Qtek- och LG-mobiler fungerar inte uppdateringarna korrekt. Det finns ingen känd väg runt det, men förhoppningsvis fixas problemet i en senare version av AirTimes. Hör av dig om du har en annan telefon än de nämnda och har problem med uppdateringarna (ju mer info desto större chans att lösa problemet).

2.3. Jag har en Nokia och får ett felmeddelande (t.ex. "Error in HTTP operation") när jag försöker uppdatera tablåerna
På vissa Nokia-modeller kan man behöva ändra nätverksinställningarna för att java-program ska komma åt nätet (även om telefonens inbyggda browser redan fungerar). Se följande tråd i supportforumen för java-programmet Opera Mini för tips om hur det kan lösas:
http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=114252

3. Påminnelser

3.1. Hur lägger jag till påminnelser?
På de mobiler som stödjer påminnelser dyker menyvalet Påminn upp på detaljsidan för ett program (dvs den som visas när du har valt Detaljer för ett program i tablån). Finns inget sådant menyval beror det förmodligen på att mobilen inte stödjer påminnelser. Under Inställningar | Om AirTimes ser du huruvida påminnelser stöds av din mobil. "Påminnelser: ja" är texten du letar efter. Står det istället "nej" kan du tyvärr inte lägga till påminnelser på din telefon.

4. Kanalutbud

4.1. Kommer stöd för flera (t.ex. nordiska) kanaler?
AirTimes laddar ner tablåer från http://tv.swedb.se, som är en ideellt driven tablåtjänst för privatpersoner. När nya kanaler läggs till där hamnar de också automatiskt i AirTimes kanallista. AirTimes i sig har ingen kontroll över vilka kanaler som ingår i utbudet, så det bästa stället för sådana frågor är tv.swedb.se-sajten. Tips: om du är beredd att göra en del av jobbet själv kan du få in utländska tablåer genom att följa instruktionerna på Avancerat-sidan.

5. Tider och datum

5.1. På tv nu anger fel program som pågående (t.ex. program som ligger en timme framåt eller bakåt)
Kolla att telefonen är inställd på svensk tidszon (GMT+1 vintertid, GMT+2 sommartid). Är den inte det kommer listan över pågående program att bli fel. Start- och sluttiderna för programmen kommer däremot ändå att vara rätt.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Det här ämnet är låst så du kan varken svara på eller ändra det.    Forumindex -> Support & buggrapporter Alla tider är GMT + 2 timmar (svensk sommartid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet

RSS-logga Prenumerera på nya inlägg

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005